Υπηρεσίες χωρίς επαφή ζητούν στα ξενοδοχεία οι Αμερικανοί

Διακοπές σκοπεύει να κάνει το 2021 το 70% των Αμερικανών σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Travel Leaders Group που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). Στα ξενοδοχεία μάλιστα επιθυμούν περισσότερες υπηρεσίες χωρίς επαφή και εξατομικευμένο καθαρισμό δωματίων.

Πιο αναλυτικά, το 45% των ερωτηθέντων έχουν ήδη κάνει σχέδια για τις επόμενες διακοπές τους, το 23% ανέφερε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει μέχρι το τέλος του 2020, το 70% ότι θα ταξιδέψει το 2021 και μόλις το 18% τοποθέτησε ως χρόνο του ταξιδιού το 2022. Ένα σημαντικό ποσοστό ανησυχεί ότι μπορεί να μολυνθεί σε ταξίδι με αεροπλάνο και για το ενδεχόμενο να μη λάβουν τα χρήματα που πλήρωσαν σε περίπτωση ακύρωσης.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η αυξημένη καθαριότητα στα ξενοδοχεία, θα συμβάλουν καθοριστικά στη λήψη της απόφασης να ταξιδέψουν. Σχεδόν το 60% είπαν ότι η απαίτηση για αρνητικό τεστ PCR πριν από την άφιξη σε έναν προορισμό δεν θα επηρεάσει την απόφαση για ταξίδια, ενώ το 40% θεωρεί ότι το υποχρεωτικό τεστ λειτουργεί αποτρεπτικά στη διάθεση για ταξίδι. Όσον αφορά τους προορισμούς, καρυφαίοι σε προτίμηση είναι η Ευρώπη (38%), η Καραϊβική (34%) και το Μεξικό (15%).

Exit mobile version