Η Σίφνος κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα 100 πιο γευστικά γλυκά μέρη του πλανήτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Taste Atlas, με την παραδοσιακή μελόπιτα να ξεχωρίζει. Η τοπική γαστρονομία, συνδεδεμένη με την παράδοση και την ιστορία του νησιού, αναδεικνύεται και από το National Geographic και το Conde Nast Traveler, που την προτείνουν για τις γαστρονομικές της εμπειρίες. Ο Νικόλαος Τσελεμεντές, «πατέρας» της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, γεννήθηκε στη Σίφνο, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τοπικά πιάτα όπως ρεβίθια και αρνίσιο κοκκινιστό μαστέλο.
Σίφνος: Γαστρονομικός «παράδεισος» στην κορυφή των διεθνών καταλόγων
