Glamping: Κερδίζει «έδαφος» η πολυτελής διαμονή στη φύση

Πολλές νέες ταξιδιωτικές τάσεις έκαναν την εμφάνισή τους εν μέσω κορονοϊού με το glamping να κερδίζει «έδαφος» και στη χώρα μας.

Με τον όρο glamping νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο, που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών. Μάλιστα η Ελλάδα ανήκει στους πρωτοπόρους, καθώς είναι από τις λίγες χώρες που νομοθέτησε άμεσα το νέο θεσμό, ο οποίος δείχνει μια νέα τάση διαμονής στη φύση με παροχές, όμως, που θυμίζουν αυτές ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

Με τη θέσπιση του Σήματος Glamping το ελληνικό τουριστικό προϊόν προσαρμόζεται με τον καλύτερο τρόπο στις νέες τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής ζήτησης.

Με το Nόμο 4688/2020 θεσπίστηκε για πρώτη φορά το Σήμα Glamping, που θα έχει πενταετή διάρκεια και θα χορηγείται από το υπουργείο Τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα (σε ξενοδοχεία ή κάμπινγκ) που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής. Σημειώνεται πως τα καταλύματα αυτά πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών αστέρων.

Exit mobile version