Τα βραβευμένα εστιατόρια του ομίλου BILL&COO Gastronomy Project και Beefbar Mykonos είναι για ένα ακόμα καλοκαίρι σημείο γαστρονομικής αναφοράς στο νησί, παρουσιάζοντας εμπνευσμένα Menu με την επιμέλεια του ταλαντούχου Executive Chef Ντίνου Φωτεινάκη και της ομάδας του.
Gastronomy Project στο BILL&COO Suites and Lounge στη Μεγάλη Άμμο Το νέο γαστρονομικό concept εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και αποδίδεται με γαλλική και μεσογειακή μενταλιτέ, μέσα από δύο απολαυστικά Menu Degustation. Δύο φανταστικοί ήρωες, ο Theo και η Thea, είναι οι πρωταγωνιστές του νέου μενού. Ως γαστρονομικοί συνοδοιπόροι, οι δύο φίλοι αφηγούνται προσωπικές ιστορίες για το πως μέσα από το φαγητό, ξυπνούν οι παιδικές μνήμες και οι αισθήσεις μας, αλλά και πώς ερχόμαστε τελικά πιο κοντά, με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Οι οικογενειακές παραδόσεις και η δυνατή ανάμνηση των αρωμάτων της ελληνικής κουζίνας, ταυτίζονται με τα δυο διαφορετικά Menu Degustation που έχει δημιουργήσει ο Ντίνος Φωτεινάκης και επιμελείται καθημερινά ο Head Chef Γιώργος Αραπιάν.
Το «Mykonos Sundays» είναι το αγαπημένο Menu της Thea, με το εκλεπτυσμένο «Κέρασμα» ως καλωσόρισμα των επισκεπτών. Η ιστορία συνεχίζεται με το «Παστό», την αλμυρή και καπνιστή παλαμίδα, με άγριο άνηθο και ταραμά και μια διαφορετική προσέγγιση στο «Ψητό της Κυριακής», με κοτόπουλο φούρνου, ψητές πατάτες και λαχανικά εποχής, αλλά και την περίφημη «Αθηναϊκή Σαλάτα» με αστακό, κολοκυθάκια και σως μαγιονέζας με λεμόνι.
Ο Theo, μοιράζεται τις δικές του νοσταλγικές αναμνήσεις και την αγάπη του για την ελληνική γαστρονομία, συνθέτοντας το δεύτερο Menu Degustation που ακολουθεί τη γαστρονομική διαδρομή της «Σαρακοστής». Η «Καθαρά Δευτέρα», ένας συνδυασμός από φρεσκοζυμωμένο ψωμί με ελαιόλαδο, χταποδάκι και λευκά φασόλια, ανοίγει το Menu. Ακολουθεί η πανδαισία εκλεκτής τομάτας από τη Μεσσηνία, με ψητή φέτα και φρέσκα μυρωδικά. Τα θαλασσινά και τα ψάρια, όπως οι κόκκινες γαρίδες Αμφιλοχίας και το Μπαρμπούνι Σκορδαλιά, ξεχωρίζουν σε αυτό το Menu, με «Το αρνάκι της Κυριακής του Πάσχα», να κορυφώνει την εμπειρία.
Το Gastronomy Project διαθέτει και wine room, με εκλεκτές ποικιλίες κρασιών από όλο τον κόσμο που έχουν επιλεχθεί για να συνδυάζονται ιδανικά με τα δύο μενού και τις wine-only στιγμές στο lounge area, δίπλα από τη πισίνα, με θέα τον αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα.
Beefbar Μύκονος στο BILL&COO Coast στη παραλία του Αγ. Ιωάννη Μετά το Σεν Τροπέ, το Beefbar Mykonos γίνεται το δεύτερο εστιατόριο της διάσημης διεθνούς αλυσίδας που παρουσιάζει το νέο «Beefbar à sushi», στo Dinner Menu. Τα αγαπημένα nigiri aburi προσφέρονται με τόνο, αλλά και εκλεκτό μοσχαρίσιο ιαπωνικό κρέας wagyu, και τα νέα roll and maki με φιλέτο μόσχου. Το νέο μενού συμπληρώνουν δύο επιλογές σε shasimi sushi, με ψάρι yellowtail και τόνο.
Στο «παραδοσιακό» Beefbar Menu κυριαρχούν τα εμβληματικά πιάτα από εκλεκτό μόσχο πρώτης ποιότητας από φάρμες τις Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ. Απόλυτος πρωταγωνιστής παραμένει το δημοφιλές πιάτο Kobe Beef Gyros πάνω σε πίτα, έμπνευση του δημιουργού του BILL&COO που κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στα Menu των Beefbar εστιατορίων στο εξωτερικό. Το Menu που επιμελείται ο Head Chef Γιάννης Μπάμπαλης, εμπλουτίζεται με αγαπημένα Beefbar πιάτα όπως το Kobe Beef Tataki, το καλοψημένο Wagyu Beef, τα Mini Big K και οι Wagyu Bolognese, αλλά και φρέσκιες θαλασσινές προτάσεις, κλασσική επιλογή για καλοκαιρινά μεσημεριανά γεύματα στη θάλασσα. Με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και το μυστηριακό νησί της Δήλου, το beach-side dining συνδυάζεται άψογα με τα μοναδικά signature cocktails του Beefbar όπως το M.H., το Mancolada και το Cooing.