Αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση την Ήπειρο

Αισιοδοξία επικρατεί στην Ήπειρο για τις κρατήσεις του Αυγούστου, καθώς ο εσωτερικός κυρίως τουρισμός υπολογίζεται ότι θα καλύψει σχεδόν το 60% της περσινής τουριστικής κίνησης σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου. «Λόγω της Εγνατίας οδού έχουμε πολύ κόσμο εδώ και χρόνια από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά χάρη στην Ιόνια οδό είδαμε αύξηση και από την Αττική και την Πελοπόννησο. Γενικώς είδαμε αύξηση στον οδικό τουρισμό και αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους επισκέπτες μας είναι πλέον και από τα Βαλκάνια. Γι’ αυτό, φέτος, το κλείσιμο των συνόρων έβλαψε σημαντικά με τις δικές μας περιοχές», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας.

Η Ήπειρος διαθέτει περίπου 40.000 με 50.000 κλίνες και περιοχές όπως τα Ζαγοροχώρια, η Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, τα Τζουμέρκα κινούνται πάρα πολύ με Έλληνες. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές που έχουν αρκετό ξένο τουρισμό, όπως είναι οι παραλίες της Πρέβεζας, η Πάργα και τα Σύβοτα, όπου το 65% των τουριστών είναι Βρετανοί και Σκανδιναβοί, άρα φέτος θα υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.

Η πανδημία θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στον τουρισμό σε Πάργα και Σύβοτα και λιγότερο σε άλλα μέρη της Ηπείρου, όπου κατά κύριο λόγο πήγαιναν Έλληνες. «Για εμάς, οι Έλληνες ήταν πάντα σημαντικοί τουρίστες, όχι μόνο φέτος που στράφηκαν όλοι στον εσωτερικό τουρισμό. Βέβαια και αυτοί έχουν τα θέματά τους φέτος: είναι πιεσμένοι οικονομικά και φοβούνται, ενώ από την άλλη τους ζητάνε όλοι», συμπλήρωσε ο κ. Ιωάννου.

Exit mobile version