Ξενοδοχεία: Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα

Η Ευρώπη αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για ξενοδοχειακές επενδύσεις, καθώς, κατά την τελευταία δεκαετία, αντιπροσώπευε σταθερά σχεδόν το ήμισυ των συνολικών παγκόσμιων διεθνών ταξιδιών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Αθήνα περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο top10 των ευρωπαϊκών πόλεων με το υψηλότερο ενδιαφέρον για ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ευρώπη το 2024, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της CBRE. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη πρώτη θέση βρίσκεται το Λονδίνο, στη δεύτερη η Μαδρίτη, το Παρίσι στην τρίτη και ακολουθούν η Ρώμη (4η), το Άμστερνταμ (5η), η Βαρκελώνη (6η) το Δουβλίνο (7η), το Μιλάνο (8η), η Αθήνα (9η) και το Βερολίνο (10η).

Βασικά Συμπεράσματα της έρευνας είναι:

-Εμπιστοσύνη των Επενδυτών: Πάνω από το 90% των ανταποκρινόμενων επενδυτών εκφράζουν εμπιστοσύνη στην επένδυση σε ξενοδοχειακά ακίνητα, με προοπτική διατήρησης ή αύξησης των επενδύσεων τους το 2024.

-Προοπτικές του Ξενοδοχειακού Τομέα: Τα ξενοδοχεία αναμένεται να έχουν μικρότερη έκπτωση σε σχέση με άλλους τομείς ακινήτων, λόγω της ανθεκτικής επιχειρηματικής τους απόδοσης.

-Το κόστος του κεφαλαίου είναι η κύρια πρόκληση για τους επενδυτές ξενοδοχείων το 2024, κυρίως λόγω του αυξημένου επιτοκίου για αντιμετώπιση της πληθωριστικής πίεσης.

-Πάνω από το 80% των ανταποκρινόμενων επισημαίνουν τη γεωπολιτική ως παράγοντα που θα επηρεάσει τις επενδύσεις στην Ευρώπη.

-Τα ξενοδοχεία χωρίς συσχετισμό με γνωστά brand είναι σε ζήτηση, με την άδεια κατοχής να είναι προτεραιότητα για το 36% των ανταποκρινόμενων.

Exit mobile version