Visit Greece App: Μια φιλική εφαρμογή που στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό προϊόν

Η νέα σεζόν άνοιξε επίσημα την Πρωτομαγιά και οι επαγγελματίες του Τουρισμού αναμένουν να υποδεχτούν τους επισκέπτες του 2023, οι οποίοι, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα είναι περισσότεροι από πέρσι. Μετά από μερικά χρόνια πανδημίας και εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού, η ταξιδιωτική εμπειρία έχει πλέον ταυτιστεί με τα ψηφιακά «εργαλεία». Το αποτέλεσμα είναι όλο και περισσότεροι επισκέπτες να σχεδιάζουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα μέσα από το κινητό τους και να αναζητούν τρόπους που θα τους διευκολύνουν στη διαδικασία. Εδώ έρχεται να κάνει το «θαύμα» της η επίσημη εφαρμογή του Ελληνικού Τουρισμού, το Visit Greece App.

 Σε πρώτο «πλάνο» η προσωποποιημένη εμπειρία

To Visit Greece App ξεκίνησε την πορεία του πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, από το 2021 μέχρι σήμερα, έχει εξελιχθεί σημαντικά αποτελώντας έναν ξεχωριστό «βοηθό» για τον ταξιδιώτη, που στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό προϊόν. Μόλις ο χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του -είτε είναι επαγγελματίας είτε ταξιδιώτης- αντιλαμβάνεται από τα πρώτα βήματα ότι βασικός στόχος είναι η προσωποποιημένη εμπειρία. Μέσα από μια σειρά ερωτήσεων, όπως είναι ο σκοπός του ταξιδιού, ο τύπος καταλύματος που αναζητά o ενδιαφερόμενος στην Ελλάδα ή οι προσωπικές του προτιμήσεις, η εφαρμογή είναι σε θέση να παρουσιάσει αποτελέσματα που σχετίζονται με τις επιλογές του χρήστη. Το περιβάλλον της εφαρμογής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξαιρετικά φιλικό και πρακτικό. Ο σχεδιασμός είναι ευχάριστος, με έντονο «χρώμα» Ελλάδας, που μετά το ολικό redesign που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, προσφέρει καλύτερη και πιο εύκολη πλοήγηση.

Αμέτρητες προτάσεις διαμονής, φαγητού και πολιτισμού σε ένα app

Στην αρχική σελίδα του Visit Greece App σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα stories χρηστών, μια λειτουργία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, που παραπέμπει σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλώντας τη «γλώσσα» της νεολαίας. Στην ενότητα αυτή, ο χρήστης μπορεί να δει τις ταξιδιωτικές αναρτήσεις άλλων users ή και να προχωρήσει στη δική του ανάρτηση, χρησιμοποιώντας ένα προσωπικό στιγμιότυπο από τις διακοπές του στη χώρα μας. Στη συνέχεια, ο επισκέπτης θα βρει τρεις βασικές ενότητες που θα διευκολύνουν σημαντικά το ταξίδι του στην Ελλάδα: Διαμονή, Φαγητό & Ποτό, Πολιτισμός. Στην ενότητα Διαμονή το Visit Greece App φιλοξενεί καταλύματα, τα οποία συνδέονται με τις προτιμήσεις του χρήστη. Οι επαγγελματίες είναι σε θέση να προβάλουν την επιχείρησή τους μέσα από μια ολοκληρωμένη περιγραφή και δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως η τοποθεσία ή τα στοιχεία επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, απλοποιείται σημαντικά η διαδικασία ανεύρεσης δωματίου και για τον τουρίστα, αφού μπορεί γρήγορα να πλοηγηθεί σε αρκετά τουριστικά καταλύματα και να συγκεντρώσει στα «Αγαπημένα» όσα θεωρεί υποψήφια για να πραγματοποιήσει κράτηση. Σημειώνεται ότι τα ξενοδοχεία και οι λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αυξάνοντας την προβολή τους. Το σημαντικό είναι ότι ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να διαχειρίζεται το προφίλ του και να προσφέρει παράλληλα και προτάσεις custom για τους χρήστες της εφαρμογής. Στην ενότητα Φαγητό & Ποτό, ο χρήστης θα βρει εκατοντάδες εστιατόρια και μπαρ ανάλογα με τις διατροφικές του συνήθειες αλλά και το budget που έχει στη διάθεσή του, αφού περιλαμβάνονται προτάσεις από fast food μέχρι ακριβότερα μαγαζιά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενότητα Πολιτισμός, αφού εκεί πραγματοποιείται η πρώτη επαφή με την τεράστια ελληνική κληρονομιά, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, που παραδοσιακά αποτελούν ένα από τα ζητούμενα του ταξιδιού στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους city break προορισμούς, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Ένα ψηφιακό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Αν θέλαμε με λίγα λόγια να απαντήσουμε στο αν η εφαρμογή καταφέρνει να εκπληρώσει το στόχο της και να αποτελέσει ένα χρηστικό εργαλείο για την εξερεύνηση της χώρας, η απάντηση θα ήταν σίγουρα θετική. Πέρα από τα βασικά σημεία της διαμονής, των εστιατορίων και των αρχαιολογικών χώρων, περιλαμβάνει πολλές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες, ώστε να αξίζει το download στη συσκευή Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών. Ο χρήστης θα βρει επίσης παραλίες με μπλε σημαία, προτάσεις για εκδηλώσεις και τα priceless experiences της Mastercarsd που συνοδεύονται από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μπορεί επίσης να προχωρήσει στην ενοικίαση αυτοκινήτου online ή την κράτηση εισιτηρίων πλοίων και μέσα από σχετικά άρθρα να «ταξιδέψει» νοερά σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η ενότητα με συμβουλές ταξιδιού που συνδέονται με τον Covid 19 και η ενότητα για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, που περιλαμβάνει ήρωες, ιστορικές διαδρομές και ένα ευχάριστο παιχνίδι ερωτήσεων.

Η εφαρμογή είναι χορηγία της Mastercard και της Eurobank ενώ έχει σχεδιαστεί και υποστηρίζεται από τη Warply.

Exit mobile version