Visit Greece App: Απεριόριστες δυνατότητες στη «φαρέτρα» των επαγγελματιών

Το Visit Greece App αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα ψηφιακά εργαλεία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού διεθνώς, αφού δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ανακαλύψει τους κρυμμένους θησαυρούς της Ελλάδας προσφέροντας πληροφορίες για αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, σημεία ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Μέσα από την εφαρμογή, ο επισκέπτης της χώρας μπορεί ταυτόχρονα να ενημερωθεί για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τουριστικούς προορισμούς, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και τις διαδικασίες ταξιδιού που ισχύουν το συγκεκριμένο διάστημα κατά την περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα, αποτελεί και ένα μοναδικό «εργαλείο» στη φαρέτρα των επαγγελματιών του τουρισμού, αφού μέσα από το app δίνεται η δυνατότητα να προβάλουν την επιχείρησή τους και να συνδεθούν με τον τουρίστα που αναζητά το επόμενο μέρος που θα επισκεφτεί για φαγητό, για καφέ ή για ποτό στη διάρκεια του ταξιδιού του. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα, η εφαρμογή Visit Greece του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), που δημιούργησε η Warply με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και με τη χορηγία της Eurobank και Mastercard, γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 1,7 εκατ. χρήστες, να κρατήσει πάνω από το 75% των χρηστών ενεργούς και σε συνεχή διάδραση με την εφαρμογή και να καταγράψει περίπου 2,5 εκατ. λήψεις (downloads). Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που μπορούν να εξασφαλίσουν ευρεία προβολή χωρίς κόπο και έξοδα. Αυτό που οι επαγγελματίες πρέπει να κάνουν είναι να εγγραφούν στους ιστοτόπους: www.visitgreece.gr και www.visitgreeceapp.com, επιλέγοντας το πεδίο «Εγγραφή επιχειρήσεων». Η εφαρμογή παρέχει επίσης τη δυνατότητα επικαιροποίησης των πληροφοριών για την επιχείρηση, ανανέωσης του φωτογραφικού υλικού, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να δημοσιεύουν ειδικές προσφορές και εμπειρίες για τους χρήστες της εφαρμογής. Όλη η υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα προβάλλονται 4.500 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 3.000 προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Νέες λειτουργίες για την προβολή του ελληνικού Τουρισμού

Το Visit Greece App αποτελεί μια εφαρμογή που δε σταματά να εξελίσσεται, προκειμένου να προβάλλει το ελληνικό τουριστικό προϊόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσα στο 2021, οι λειτουργίες διευρύνθηκαν σημαντικά, καθώς:

-Δημιουργήθηκε ειδική ενότητα για την εξυπηρέτηση του ταξιδιώτη και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας έναντι της πανδημίας Covid-19. Λειτουργεί από το 2020 με επικαιροποιημένη πληροφόρηση για όλα τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν κάθε φορά, αλλά και για τα έγγραφα που είναι απαραίτητα στο ταξίδι των επισκεπτών προς την Ελλάδα. Παράλληλα ενσωματώθηκαν σε ψηφιακό χάρτη 610 διαγνωστικά κέντρα και 74 δημόσια σημεία δειγματοληψίας για τεστ κορονοϊού σε όλη τη χώρα προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των επισκεπτών σε αυτά.

-Δημιουργήθηκε ειδική ενότητα για την επέτειο των 200 ετών της επανάστασης του 1821. Περιελάβανε 130 ιστορικά σημεία σε διαδραστικό χάρτη, σύνδεση με αφιερώματα σε ήρωες της Επανάστασης, καθώς και ένα διαδραστικό παιχνίδι – quiz γνώσεων για την Επανάσταση.

Επίσης προστέθηκαν στο περιεχόμενο, μεταξύ άλλων:

– 25 χιονοδρομικά κέντρα από όλη την Ελλάδα, 22 μαρίνες από όλη την επικράτεια καθώς και όλες οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία.

– H δυνατότητα για αγορά εισιτηρίου για μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ferries, ενοικίαση αυτοκινήτων κ.ά.

Exit mobile version