Το Μάρτιο του 2022 η έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν

Το Μάρτιο του 2022 υπολογίζεται η έναρξη της νέας τουριστικής χρονιάς, με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., να μιλούν για αυξήσεις διαθέσιμων θέσεων της τάξεως από 30% έως 50%», σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ετήσιο συνέδριο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στην χώρα μας που έγινε σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τους ΗΑΤΤΑ/FedHATTA έλαβαν μέρος 450 πολύ μεγάλοι tour operators, από την TUI μέχρι την Condor.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και μία τουριστική εμπειρία σε διάρκεια, με πιο πολλούς προορισμούς και φυσικά με υποστήριξη των πιο γνωστών προορισμών. Με βάση οσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας, «στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζουμε τη στρατηγική μας, την οποία θα ανακοινώσουμε εντός του χειμώνα, και θα περιλαμβάνει ένα ολιστικό μοντέλο διαχείρισης και συναρμοδιοτήτων, με βάση τη διαχείριση υδάτινων πόρων και στερεών αποβλήτων, τον τρόπο μεταφοράς από και προς τα νησιά μας, τη διαχείριση της κρουαζιέρας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και των προορισμών.

Περιλαμβάνει ένα ολιστικό πρόγραμμα διαχείρισης των επισκεπτών μας και οργάνωσης, έτσι ώστε να υπάρχει διάρκεια στο τουριστικό προϊόν, επιτυχία σε κάθε σεζόν, διαχείριση των κρίσεων, αν και όπου χρειάζεται, και προφανώς υποστήριξης των υποδομών μας. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ένα σημαντικό κομμάτι του RRF, των επενδυτικών μας πόρων από την Ευρώπη, να πάει σε υποστήριξη βασικών υποδομών, είτε είναι αυτοκινητόδρομοι, είτε είναι οι οδοί, είτε είναι οι αποχετεύσεις, είτε είναι η διαχείριση του υδάτινου ορίζοντα, πάντα με όρους και κανόνες τέτοιους φιλικούς προς το περιβάλλον», σημείωσε ο υπουργός.

Exit mobile version