Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο τουρισμού

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού “Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευσης και επικαιροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών και των χρονομεριστικών μισθώσεων, ρυθμίσεις τουριστικών φορέων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση του τουρισμού”. Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που θα διασφαλίζει ότι τα οφέλη από τον τουρισμό κατανέμονται δίκαια και ανταποδοτικά. Στις βασικές διατάξεις, που αποτελούν πλέον νόμο του κράτους, προβλέπεται μεταξύ άλλων:

-Η αναβάθμιση και η δημιουργία νέων τουριστικών υποδομών, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξή και ρυθμίζονται θέματα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, και λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων και ειδικών τουριστικών υποδομών.

-Διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού

-Εισάγεται ρύθμιση για Οργανωμένη Τουριστική Κατασκήνωση πολυτελούς διαβίωσης (glamping)

-Η θεσμοθέτηση πλαισίου για αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού στους τουριστικούς λιμένες, πλέον των ήδη εγκεκριμένων.

-Αναβαθμίζεται το σύστημα τουριστικής εκπαίδευσης, ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα. Επιπλέον εισάγεται πλαίσιο για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες.

Exit mobile version