«Τέλος εποχής» για το μαζικό τουρισμό

Τις βασικές αρχές μιας ολοκληρωμένης νομοθετικής παρέμβασης που στοχεύει στην πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη παρουσίασε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, στο 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα.

Όπως ανέφερε, η μονοκαλλιέργεια, ο μαζικός τουρισμός και η υπερσυγκέντρωση τουριστικών δραστηριοτήτων σε λίγες μόνο περιφέρειες αποτελούν αδυναμίες, ενώ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, πέντε μόνο περιφέρειες στη χώρα μας συγκεντρώνουν το 87% της κίνησης και της δραστηριότητας στον Τουρισμό.

«Η υπερσυγκέντρωση τουριστικών δραστηριοτήτων σε λίγες μόνο περιφέρειες υπονομεύει την αειφορία του τουρισμού, την έννοια της ισόρροπης ανάπτυξης. Η απάντηση σε αυτή την παθογένεια, πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια Πολυκεντρική Τουριστική Ανάπτυξη που καλύπτει την ανάγκη προσαρμογής του τουρισμού στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, που είναι η κυριαρχία της ψηφιακής οικονομίας, αλλά, ταυτόχρονα, αποτελεί και την κεντρομόλο δύναμη ενός νέου παραγωγικού προτύπου.

Θέλουμε να βάλουμε όλες τις Περιφέρειες της χώρας στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης. Θέλουμε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας, να αποκτήσει κάθε Περιφέρεια τη δική της αυτόνομη τουριστική ταυτότητα, το δικό της brand», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Exit mobile version