Ταξίδια στο εξωτερικό «ψηφίζουν» οι Γερμανοί

Παραμένει αυξημένο το ενδιαφέρον των Γερμανών για ταξίδια στο εξωτερικό, κυρίως με αυτοκίνητο, σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) από την IPK International.

Αναλυτικά, το 70% των Γερμανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν, παρότι για την ώρα δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, το 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι προς το παρόν σκοπεύουν να περιορίσουν τα ταξίδια τους εντός Γερμανίας και το 10% ότι δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν καθόλου όσο υπάρχει ο κορονοϊός.

Πάνω από 80% των Γερμανών δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε διακοπές εντός του έτους, με την Ισπανία να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων και την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Δανία να ακολουθούν. Χαμηλό παραμένει το ενδιαφέρον για ταξίδια σε προορισμούς εκτός Ευρώπης.

Οι επίδοξοι ταξιδιώτες φαίνεται ακόμη ότι θεωρούν ασφαλέστερα τα ταξίδια με αυτοκίνητο και τις διακοπές στη φύση. Αντιθέτως, θεωρούν επικίνδυνες τις κρουαζιέρες, τα αεροπορικά ταξίδια και τις μεγάλες διοργανώσεις. Το 90% εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται στους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στα μέσα μεταφοράς.

Exit mobile version