«Στοίχημα» για τον τουρισμό η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Το μεγάλο στοίχημα της τουριστικής περιόδου αποτελεί η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία αλλά και στο σύνολο της τουριστικής δράσης και επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα» που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Περιγράφοντας το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η επιτυχία εφέτος θα έχει να κάνει με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εξισορροπώντας στην δύσκολη εξίσωση της “ασφάλειας” σε συνδυασμό με την τουριστική εμπειρία, που δεν πρέπει να χαθεί όπως εξήγησε. Το αρμόδιο υπουργείο παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις, με τον υπουργό να εκφράζει την ικανοποίηση του για την μέχρι τώρα εκπλήρωση της δύσκολης αποστολής του ανοίγματος των συνόρων. Σε κάθε περίπτωση το αρμόδιο υπουργείο έχει στρέψει και το βλέμμα του στον επόμενο στόχο, που είναι τόσο η επιμήκυνση της εφετινής χρονιάς, αλλά και το γρήγορο άνοιγμα της επόμενης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης στάθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης ημέρας, αναφέροντας ότι η πληγή που θα αφήσει ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία, είναι σημαντική, τονίζοντας ότι οι απώλειες από τον τουρισμό το τρέχον τρίμηνο υπολογίζονται σε 7 δισ. ευρώ.

Exit mobile version