Στις 15 Ιουλίου οι Βρετανοί στην Ελλάδα

Τα σύνορά της θα ανοίξει η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα σύνορα με την Μεγάλη Βρετανία θα ανοίξουν ξανά από τις 15 Ιουλίου, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορέσουν να επισκεφτούν τη χώρα μας με απευθείας πτήσεις, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν δυνατό.

«Σε συνεργασία με βρετανική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών, η κυβέρνηση ανακοινώνει την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, από τις 15 Ιουλίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με τη Σουηδία, άλλη μία χώρα που περιλαμβάνεται στην «μαύρη λίστα», δηλαδή στη λίστα με τις χώρες που δεν επιτρέπεται να προσεγγίσουν την Ελλάδα με απευθείας πτήση, ο κ. Πέτσας δήλωσε:  «Για τη Σουηδία παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβούμε σε ανακοινώσεις ανάλογα με την εξέλιξή τους».

Μέχρι πρόσφατα, η Μεγάλη Βρετανία ήταν επίσης στη «μαύρη λίστα» με τις χώρες που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του covid-19.

Exit mobile version