Στα 350 εκατ. ευρώ οι απώλειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

A view of both the living area and bedroom in a suite at The Mark Hotel, NYC

Απώλεια εσόδων 350 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε από την ένωση ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αττικής ανήλθαν στο 5%, τη στιγμή που πέρυσι η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας ήταν 93% – με πλήρη λειτουργία όλων των ξενοδοχείων. Η πληρότητα του Ιουνίου του 2020 παρά την εντυπωσιακά μειωμένη προσφορά διαθέσιμων δωματίων, δεν ξεπέρασε σε μέσο όρο το 26% για τα ξενοδοχεία που βρίσκονταν σε λειτουργία. Η συνολική απώλεια εσόδων εκτιμάται πως ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο ξενοδοχειακός κλάδος Θεσσαλονίκης μέτρα απώλειες εσόδων 50 εκατομμυρίων ευρώ. Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης είχαν μια θετική αρχή το 2020. Λόγω του lockdown, τον Μάρτιο λειτούργησε το 71% των διαθέσιμων δωματίων, ενώ το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου μόλις το 4%. Τον Ιούνιο επανήλθε σε λειτουργία το 42% των διαθέσιμων δωματίων, σημειώνοντας πληρότητα 35%, ενώ πέρσι, όπου όλα τα ξενοδοχεία ήταν σε λειτουργία, η πληρότητα έφτασε στο 79%. Με βάση το σύνολο των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης η πληρότητα τον Ιούνιο ήταν 14%.

Exit mobile version