ΣΕΤΕ: Μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου όλο το 2021

Τη διατήρηση μέτρων στήριξης όπως οι αναστολές συμβάσεων και η επιδότηση ενοικίων ζητά ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς δεν διαφαίνεται έναρξη τουριστικής δραστηριότητας πριν από τα μέσα Μαΐου. Σύμφωνα με την επιστολή, τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να διατηρηθούν είναι τα εξής:

-Αναστολές σίγουρα για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

-Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που βοήθησε στη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα αμοιβή για τον εργαζόμενο μεγαλύτερη από τον πραγματικό χρόνο απασχόλησής του.

-Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών: Το πολύ πετυχημένο μέτρο που ίσχυσε για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις το Q3 2020 και για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας από τον Σεπτέμβριο 2020 έως και το τέλος Μαρτίου 2021, είχε πολύ θετική επίπτωση στη διατήρηση θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εξοικονομώντας από το Κράτος χρήματα από αναστολές και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα κανονικούς μισθούς για τους εργαζόμενους.

-Επιδότηση παγίων δαπανών: Το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινωθεί για το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα είναι επαρκές. Ο ΣΕΤΕ ζητά να εξεταστεί η περίπτωση μεταφοράς κονδυλίων από το οριζόντιο μέτρο της Επιστρεπταίας 7, σε αυτό το νέο εργαλείο, που και ουσιαστικό είναι και απόλυτα στοχευμένο, βασισμένο σε πραγματικές δαπάνες και πραγματικές ζημιές.

-Ενοίκια: Τα μισθώματα Απριλίου για τον τουρισμό, ή πρέπει και αυτά να είναι μηδέν, ή για το 3μηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, να επανέλθει η μείωση του -40% για τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Exit mobile version