«Σανίδα σωτηρίας» το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις υπολογίζεται ότι θα προσφέρει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», που αφορά 250.000 δικαιούχους και οι δηλώσεις συμμετοχής αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Αναλυτικά, η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής των παρόχων για το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους” έχει ήδη ξεκινήσει και οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποτελεί τον τρόπο του υπουργείου Τουρισμού να στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

Exit mobile version