Ριζική ανάπλαση για τη μαρίνα Αλίμου μέχρι το 2025

Σε ένα σημαντικό έργο προχωρά ο δήμος Αλίμου, καθώς μέχρι το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η ριζική ανάπλαση και αναβάθμιση της μαρίνας. Πρόκειται για μια επένδυση που θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να κάνει το μέτωπο της ελληνικής Ριβιέρας ακόμη πιο σύγχρονο και ποιοτικό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα υπάρξει ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, φύτευση και αύξηση του πρασίνου, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, πάρκινγκ 850 θέσεων με αυξητική προοπτική, δόμηση κάθετη στην Ποσειδώνος, κατεβάσματα με φυτεύσεις που θα «ενώνουν» την πόλη με τη μαρίνα, ενώ δεν θα επηρεαστεί η χρήση του κολυμβητηρίου, το οποίο παραμένει ενταγμένο στην περιοχή.

Παράλληλα, εκεί θα στεγαστεί η πλούσια σε έργα του 20ου αιώνα, Δημοτική Πινακοθήκη. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίστηκε αυτό που το προηγούμενο διάστημα έδειχνε να ανησυχεί περισσότερο τους κατοίκους. Και αφορά στα κτίρια, καθώς τόσο οι δημότες όσο και η ίδια η δημοτική Αρχή δεν ήθελαν να περιοριστεί ο ορίζοντας της πόλης στη θάλασσα. Ο όγκος των κτιρίων θα είναι διασπάσιμος και τα κτίρια ισόγεια, δηλαδή ύψους έως 4,5 μέτρα, ενώ όπου υπάρξει και πρώτος όροφος, το συνολικό ύψος δεν θα ξεπερνά τα 7 μέτρα. Με δεδομένο μάλιστα πως η λεωφόρος Ποσειδώνος βρίσκεται υψομετρικά πιο πάνω από τη Μαρίνα, ο περιπατητής καθώς περπατάει θα συνεχίσει να βλέπει τη θάλασσα σχεδόν σε όλο το μήκος της λεωφόρου, όπως συμβαίνει σήμερα.

Exit mobile version