«Ρεκόρ» αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Ιδιαίτερα αυξημένο ήταν φέτος το ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, το οποίο και έτυχε καθολικής αποδοχής, σημειώνοντας «ρεκόρ» στον αριθμό των αιτήσεων που αυξήθηκε κατά 104,9%.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, οι πολλές βελτιώσεις και καινοτομίες του φετινού προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, σε συνδυασμό με τον υπερδιπλασιασμό των επιταγών από 140.000 σε 300.000, λόγω του τριπλασιασμού των διαθέσιμων πόρων στα 30 εκατ. ευρώ, συνέβαλαν καθοριστικά στην τεράστια ζήτηση, καθώς το κατέστησαν πιο ελκυστικό τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους παρόχους. φέτος, για πρώτη φορά, επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια και, ταυτόχρονα, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία. Μάλιστα για το καλοκαίρι του 2020 υπήρξε και παράταση στην υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων, μέχρι τις 7 Ιουλίου. Πέρα από την παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε και ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής την επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληρωμής των παρόχων, καθώς από εφέτος αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 223.829 το 2019 και σε 457.687 το 2020 (ποσοστιαία μεταβολή +104,9).

Exit mobile version