Πρωτοβουλία του ΞΕΕ για την ανάδειξη του ρόλου της φιλοξενίας

Όλο το Μάρτιο θα διαρκέσει η πρωτοβουλίας «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Οι βασικοί άξονες της πρωτοβουλίας «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MοU» είναι:

-Διάλογος με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για τη σημασία της Φιλοξενίας στην οικονομία, την απασχόληση, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

-Διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη μεγάλη θετική συνεισφορά της Φιλοξενίας στη ζωή όλων μας.

-Διαδικτυακή συζήτηση με θεσμικούς εκπροσώπους και ειδικούς για την «επόμενη μέρα» και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Φιλοξενίας στην ανάκαμψη.

Στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας filoxeniamou.gr παρουσιάζονται αναλυτικά οι θέσεις που προωθεί το ΞΕΕ στον δημόσιο διάλογο, καθώς και στοιχεία τεκμηρίωσης για τη θετική συνεισφορά της Φιλοξενίας στη χώρα και στους πολίτες.

Σημαντική καινοτομία της πρωτοβουλίας είναι το κάλεσμα του ΞΕΕ σε όλα τα μέλη του αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να γίνει μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, δήλωσε ότι «Ξεκινάμε την πρωτοβουλία “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU”, επιδιώκοντας να συνενώσουμε δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια για τη Φιλοξενία στην “επόμενη μέρα”. Δεδομένης της σημασίας που έχει το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, είναι ανάγκη να βρίσκονται ψηλά σε αυτό ο Τουρισμός και η Φιλοξενία που βρίσκεται στην καρδιά του, καθώς κάθε επένδυση στην ελληνική φιλοξενία είναι προϋπόθεση γρήγορης και βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με οφέλη για όλους».

Exit mobile version