«Πρωταγωνιστής» το ξενοδοχείο στην προσπάθεια μεγέθυνσης των τουριστικών εσόδων

Καταλυτικός είναι ο ρόλος των ξενοδόχων στην εθνική προσπάθεια για την μεγέθυνση των τουριστικών εσόδων, καθώς «το ξενοδοχείο έχει διαχρονική προσφορά στην τοπική κοινωνία και πρέπει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας υπεραξίες για την εθνική οικονομία και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου Χριστίνα Τετράδη. Σύμφωνα με την κ.Τετράδη, «αν οι ξενοδόχοι απεμπλακούν σε έναν βαθμό από τη μέγγενη των συμβολαίων Commitment και Allotment των Tour Operators, μπορούν να στοχεύσουν στον υποψήφιο πελάτη που κλείνει ταξίδι τόσο μέσω των πλατφορμών ηλεκτρικών κρατήσεων, όσο και με την αναζήτηση στους ιστότοπους των ξενοδοχείων, μεγιστοποιώντας έτσι την κερδοφορία ανά πελάτη.

Επισημαίνει ότι τα υφιστάμενα all Inclusive πακέτα μπορούν να εμπλουτιστούν με επιπλέον υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες για τον πελάτη (ιδιωτική πισίνα, εξειδικευμένα γεύματα κλπ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης του επισκέπτη στα ξενοδοχεία. Παράλληλα, η αναζήτηση εμπνευσμένων τρόπων αύξησης των εσόδων για την ξενοδοχειακή μονάδα αναδεικνύεται σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για ανάπτυξη συνεργιών με τις τοπικές επιχειρηματικές κοινότητες, τονίζει η Χριστίνα Τετράδη.

Πλέον δεν είναι λίγα τα τουριστικά πακέτα all inclusive που περιλαμβάνουν βραδιές γευσιγνωσίας των επισκεπτών σε τοπικά εστιατόρια, επισκέψεις σε περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος κλπ. «Το ελληνικό ξενοδοχείο διαχρονικά στήριζε τις τοπικές κοινωνίες και πλέον δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος τους».

Exit mobile version