Την αντίδρασή της σχετικά με την ΚΥΑ που προβλέπει τον περιορισμό του αριθμού συμμετεχόντων σε συνέδρια στα 50 άτομα, εξέφρασε με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Σύμφωνα με την επιστολή «με πρόσφατη ΚΥΑ περιορίζεται ο αριθμός των συμμετεχόντων στα συνέδρια στα 50 άτομα, απαγορεύεται, δηλαδή, επί της ουσίας η άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν κάτω από 50 άτομα. Από τα συνέδρια, μικρά ή μεγάλα, «ζούνε» πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κυρίως σε αστικούς προορισμούς και όχι μόνο, επιχειρήσεις οι οποίες με την απόφασή αυτή υποχρεώνονται να διακόψουν ξανά τη λειτουργία τους. Τα συνέδρια είναι απόλυτα ελεγχόμενες δραστηριότητες, οι οποίες διεξάγονται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καθορίσει. Πρόκειται για επιστημονικές ή παρόμοιου αντικειμένου εκδηλώσεις. Ούτε πανηγύρια είναι, ούτε χώροι διασκέδασης, ώστε να μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ο ελάχιστος έστω κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος.
Το ζητούμενο δεν είναι να επιβάλλονται, για τη δημιουργία εντυπώσεων, αδικαιολόγητα αυστηρά μέτρα και περιορισμοί σε χώρους που είναι πλήρως ελεγχόμενοι και κανέναν κίνδυνο δεν εγκυμονούν. Το κρίσιμο είναι να βρούμε τρόπους να περιορίσουμε τα φαινόμενα συνωστισμού εκεί που ο έλεγχος είναι δύσκολος. Αλλιώς το μόνο που καταφέρνουμε είναι για μια ακόμα φορά να τιμωρούμε τη νόμιμη επιχειρηματικότητα. Τα ξενοδοχεία άκουσαν τις προτροπές της κυβέρνησης και δανείστηκαν για να επαναλειτουργήσουν με ζημιά τους, για να δώσουν δουλειά στους εργαζομένους τους και να στηρίξουν για άλλη μια φορά, όπως και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης την ελληνική οικονομία. Είναι κρίμα να τιμωρείται ο ξενοδοχειακός κλάδος, να χάνονται θέσεις εργασίας και να στερείται το δημόσιο έσοδα που τόσο έχει ανάγκη εξαιτίας πρόχειρων αποφάσεων που προφανώς οφείλονται σε ελλιπή πληροφόρηση.Παράλληλα, το Thessaloniki Convention Bureau ζητά συμπληρωματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει προγραμματισμός και στρατηγική για την επανένταξη της Βιομηχανίας των Συναντήσεων σε τροχιά πλήρους λειτουργίας με τους νέους όρους που θα δημιουργηθούν στη μετά COVID εποχή.