Ο. Κεφαλογιάννη: Σύσκεψη στην Κεφαλονιά με φορείς του τουρισμού

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Ιονίου, και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με επαγγελματίες, φορείς του τουρισμού και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε την πολιτική και τη στρατηγική  του Υπουργείου για  μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία. Στην εισήγησή της η  Υπουργός Τουρισμού  έκανε ευρεία αναφορά στις δράσεις τις νομοθετικές παρεμβάσεις και τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

-Τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο και του Συμβουλίου Οινοτουρισμού.

-Τις πρωτοβουλίες για τη ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.

-Την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες κ.α.

-Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών, και την αποτελεσματικότερη προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

– Την αναβάθμιση της  εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό

-Τις  αλλαγές στο καθεστώς της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

-Το νέο Ειδικό Χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό.

Exit mobile version