Νέα τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των ξενοδοχείων του ορεινού όγκου

Τα ξενοδοχεία στο δεύτερο lockdown δεν υποχρεώθηκαν να κλείσουν όπως έγινε το Μάρτιο, στην πραγματικότητα όμως παρέμειναν κλειστά, καθώς ή κατέβασαν ρολά, ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στα μεγάλα αστικά κέντρα, ή επειδή ήταν άδεια. Μετά τις τεράστιες απώλειες που κατέγραψε η θερινή σεζόν και τα εποχικά ξενοδοχεία, και η χειμερινή περίοδος θεωρείται με τη σειρά της ολοκληρωτικά χαμένη, με τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου να αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αλέξανδρος Αυλωνίτης είχαν τηλεδιάσκεψη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων από περιοχές του ορεινού όγκου της χώρας, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Τάσιος, καθώς και οι κ.κ. Καλλίας, Τσιτλακίδης, Τσακαλάκης, Χατζηκωνσταντίνου, Δαφαλιάς, Φιλιππίδου, Μαρινάκος, Σουρέλης, Τάσσος, Ζαφείρης, Μιχαηλίδης, Μαϊστράλη κα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν εκτενώς στα σοβαρότερα προβλήματα των ξενοδοχείων στο ορεινό όγκο της Ελλάδος εν μέσω πανδημίας. Ανέλυσαν τη δύσκολη κατάσταση που έχουν επέλθει οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και υπογράμμισαν την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα οι ξενοδόχοι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική “ασφυξία” μονάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, διαφορετικά από τα ξενοδοχεία πόλεων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη απρόσκοπτης ένταξης σε χρηματοδοτικά εργαλεία (παλαιά και νέα). Η διασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας είναι τεράστιας σημασίας, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όσο και την ίδια την επιβίωσή τους.

Exit mobile version