Μικρή «ανάσα» για τα ξενοδοχεία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Μικρές «ανάσες» ρευστότητας αναμένεται να προσφέρει στα ξενοδοχεία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αφού τα οργανωμένα ταξίδια μέχρι στιγμής αγγίζουν μόλις το 20% του 2019. Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρθηκε τόσο στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που προηγήθηκε όσο και σε αυτό της 25ης Μαρτίου που έπεται, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο για το αν θα μετακινηθεί ο κόσμος θα παίξουν κυρίως οι καιρικές συνθήκες. Βέβαια, όπως τόνισε, ο χειμώνας φέτος βοήθησε “να δουλέψουν καλύτερα” οι προορισμοί που έχουν χιονοδρομικά κέντρα.

Την ίδια ώρα, οι προορισμοί που προετοιμάζονται για άνοιγμα σεζόν το Πάσχα είναι κυρίως οι περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος αλλά και η Κέρκυρα και άλλα νησιά. «Τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν για τη σεζόν τέλος Απρίλη και αρχές Μαΐου είναι αυτά της νότιας Ελλάδας κυρίως, όπου φυσικά θα υπάρχει και μια κινητικότητα από την ελληνική αγορά, ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα ανοίξουν μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Σε ό,τι αφορά τη Χαλκιδική είναι πολύ λίγα τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν για το Πάσχα, ειδικά λόγω του ενεργειακού κόστους που είναι αυξημένο κατά 25%», είπε ο κ.Τάσιος.

Στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και στον ορεινό όγκο του νομού η εικόνα για το επερχόμενο τριήμερο είναι αρκετά ενθαρρυντική, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης καθώς οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει το 80%. Όμως το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων αλλά και το κόστος μεταφοράς των ταξιδιωτών αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες. Το κλίμα πάλι στην ηπειρωτική Μαγνησία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε «Έχουμε φτάσει στο 60% των κρατήσεων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Αν δεν συμβεί τίποτα χειρότερο ελπίζουμε στο last second».

Exit mobile version