Μέτρα στήριξης ζητά η ΠΟΞ από το Υπουργείο Εργασίας

Επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στην οποία παρουσιάζεται η δυσμενής θέση που βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, μετά από μια χαμένη σεζόν. Τονίζοντας ότι ο κλάδος αδυνατεί να αντιμετωπίσει χωρίς στήριξη την πρωτοφανή κρίση που προκάλεσε η πανδημία, η ΠΟΞ ζητά να εφαρμοστούν άμεσα:

-Το μέτρο της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για την περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2020 έως 31 Μαρτίου 2021 σε όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό κίνητρο στις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοικτές και να προσφέρουν θέσεις εργασίας.

-Η κάλυψη της αναλογίας της άδειας και του επιδόματος αδείας των εργαζομένων για τη χρονική περίοδο που αυτοί παρέμεναν σε αναστολή. Οι επιχειρήσεις προσέλαβαν προσωπικό το οποίο δεν εργάστηκε ούτε μια ημέρα. Ούτε μπορούν, ούτε είναι και δίκαιο να επιβαρυνθούν με την δαπάνη των αδειών των εργαζομένων αυτών.

-Η πρόβλεψη νέας ρυθμίσεως οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία διάρκειας έως 100 δόσεων, στις οποίες θα μπορούν οι επιχειρήσεις να εντάξουν όλες τις οφειλές τους έως την 31-12-2020 και η παράταση για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν απωλέσει μέχρι σήμερα τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων, των προθεσμιών πληρωμής, αρχής γενομένης από τη δόση του μηνός Σεπτεμβρίου, κατά έξι (6) μήνες.

Exit mobile version