Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Hospitality Roadshow ‘Shaping the Future of Hospitality’ by COCO-MAT

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Hospitality Roadshow ‘Shaping the Future of Hospitality’ το οποίο διοργανώθηκε από την COCO-MAT, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, το Σάββατο 6 Απριλίου, στο πανέμορφο Πήλιο, και συγκεκριμένα στο νέο πολυδύναμο διεθνές συνεδριακό χώρο ‘Project Ζeta’. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επαγγελματιών από τον ευρύτερο χώρο του Ανατολικού Πηλίου, προσφέροντας μια ευκαιρία για επιμόρφωση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε σημαντικά θέματα που αφορούν στον κλάδο της φιλοξενίας.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, κ. Καραγεωργίου Κωνσταντίνος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής αρχής να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες για την ανάπτυξη της περιοχής. Με αφορμή τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Πήλιο πριν από λίγους μήνες, η εισαγωγική αυτή ομιλία λειτούργησε ως ένα ελπιδοφόρο μήνυμα το οποίο πλαισιώθηκε από πρωτοβουλίες που θα συνδράμουν στην αποκατάσταση και την ολιστική επαναφορά της τοπικής οικονομίας. Βασικοί πυλώνες και αρωγοί αυτής της επανάκαμψης θα είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας. Η ημερίδα με τίτλο ‘Shaping the Future of Hospitality’ αποτέλεσε το πρώτο βήμα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον του τουριστικού επιχειρείν και συνάμα λειτούργησε ως μία εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίχθηκε και αγκαλιάστηκε θερμά τόσο από τους ομιλητές όσο και από τους συμμετέχοντες.

Εν συνεχεία, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Μαγνησίας, κα. Παπαδημητρίου Άννα-Μαρία, μίλησε για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσον αφορά τον τουρισμό, τονίζοντας πως θα στηρίξει την προώθηση και ανάδειξη του Πηλίου.

Τη σκυτάλη πήραν άνθρωποι που μοιράστηκαν με το κοινό τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με θέματα τουρισμού και φιλοξενίας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρινός Μελέτης, υπεύθυνος Επικοινωνίας του Αγροκτήματος ‘Karaiskos Farm’, αναφέρθηκε στον αγροτουρισμό και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει ως μια νέα μορφή που ενδείκνυται λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή.

Ακολούθησε ο προϊστάμενος Ελέγχου Επιθεώρησης & Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας, κ. Σαρούκος Νικόλαος, ο οποίος ανέλυσε τους τρόπους, τα κίνητρα και τα πλεονεκτήματα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και ύστερα η κα. Βογδάνου Αγγελική, σύμβουλος στον τομέα της φιλοξενίας, η οποία επεσήμανε τη σημαντικότητα του ‘brand storytelling’. Η ορολογία αυτή αφορά το αποτύπωμα που αφήνει μια επιχείρηση ή ένας τουριστικός προορισμός μέσα από την ιστορία που διηγείται στον πελάτη, παροτρύνοντάς τον να γνωρίσει τον τόπο που επισκέπτεται αλλά συγχρόνως και τις υπηρεσίες της επιχείρησης.

‘Έπειτα, ο κ. Δρόσος Βαγγέλης, επαγγελματίας στον τουριστικό τομέα στη Σκόπελο, εξήγησε τα πλεονεκτήματα της αειφόρου ανάπτυξης και κατ’ επέκταση τη σημασία της υιοθέτησης βιώσιμων πρακτικών. Στη συνέχεια, η κα. Ταταράκη Εύα, υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας COCO MAT SA, ανέλυσε το ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού και τους τρόπους επιλογής κατάλληλων εργαζομένων για μια επιχείρηση.

Τέλος, ο κ. Στάμος Γεώργιος, συνιδιοκτήτης του ‘Project Zeta’, παρουσίασε το όραμά του για μια καινοτόμα επένδυση στη Ζαγορά, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας κατά τους μήνες που δεν υπάρχει μεγάλη ροή επισκεπτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Ζαφείρη Γιώργο, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, ο οποίος συνόψισε τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της φιλοξενίας και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την υλοποίησή της.

Το ‘Hospitality Roadshow’, που διοργανώθηκε από την COCO-MAT, ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα της τοπικής γαστρονομίας.

Exit mobile version