Με αργά βήματα η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης προβλέπουν σε έξι περίπου μήνες από σήμερα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας από το εξωτερικό, καθώς η κατάσταση αναμένεται σταδιακά να βελτιωθεί με αφετηρία τις περιοχές του πλανήτη που δέχτηκαν πρώτες το «κύμα» της πανδημίας, όπως η Ασία.

Σύμφωνα με έρευνα του Skift, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση στον τομέα της φιλοξενίας σε σχέση με τα πολύ χαμηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών, καθώς το 1/3 των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα περιμένει μειωμένη κίνηση στα ξενοδοχεία της τάξεως του 51-75% σε σχέση με τα συνηθισμένα επίπεδα πριν την πανδημία, ενώ το 34% αναμένει μείωση που ανέρχεται στο 26-50%. Η πλήρης επαναφορά σίγουρα θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με την πλειοψηφία (94%) να πιστεύει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 18 μήνες για ολοκληρωτική επαναφορά. Το βλέμμα όμως και πάλι θα στραφεί στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς η προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό εξαρτάται από τους περιορισμούς που θα προκύψουν σε κάθε χώρα και τις γενικότερες εξελίξεις γύρω από τον Covid-19.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι τουρίστες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα αισθάνονται έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά σε χρονικό διάστημα που κυμαίνεται μεταξύ 3 με 9 μηνών.

Σχετικά με το είδος των ταξιδιών που διατίθενται να πραγματοποιήσουν τους επόμενους 6 με 12 μήνες, το 47% απάντησε ότι θα επιλέξει κοντινούς προορισμούς με το αυτοκίνητο και το 44% ότι θα προτιμήσει αποδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του. Παράλληλα, το σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή ξενοδοχείου για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πανδημία θα είναι η ενισχυμένη καθαριότητα, καθώς το 60% τη θεωρεί πρωταρχικό παράγοντα για να αισθανθεί ασφάλεια σε ένα ξενοδοχείο αλλά και το social distancing (39%) σε κοινόχρηστους χώρους.

Exit mobile version