Η Ελλάδα αναδείχθηκε από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος Kate Armstrong «Οι Έλληνες είναι ‘’πράσινοι’’ για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο .Με τις αγορές βιολογικών προϊόντων, τα άγρια βότανα και τα νησιωτικά θαλασσινά, η Ελλάδα είναι ο ακούσιος ηγέτης των πιο βιώσιμων τοπικών τροφίμων στον κόσμο’’ αναφέρει το Lonely Planet.
Παράλληλα, η διάκριση από το βρετανικό National Geographic Traveler για την Αλόννησο, είναι διπλή. Αναδείχθηκε: στην 6η θέση μεταξύ των 35 κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως που ο όμιλος προτείνει για εξερεύνηση («Best of the World: 35 incredible places to discover in 2021 and beyond») και στην 5η θέση από τους οκτώ καλύτερους αειφόρους προορισμούς («The Eight Best Trips for Sustainability») στον κόσμο.