Κόνσολας: Στόχος η ενίσχυση του brand της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού

Δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό χαρακτήρισε το 2021 ο υφυπουργός τουρισμού κ. Μ. Κόνσολας, θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση του brand της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού. Αυτός ο στόχος, σύμφωνα με τον υφυπουργό, μπορεί να επιτευχθεί με 4 τρόπους, όπως ανέφερε:

-Κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τον τουρισμό, τα τεστ, τις μεταφορές. Η ίδια η Ε.Ε. πρέπει να αντιληφθεί ότι η υιοθέτηση διαφορετικών κανόνων από κάθε χώρα υπονομεύει τον τουρισμό.

-Rapid test σε όσους ταξιδεύουν, αλλά και σε όσους εισέρχονται στη χώρα. Όσοι αρνούνται αυτό που λέμε έστω και στοιχειώδες υγειονομικό πιστοποιητικό, πρέπει να ξέρουν ότι αυτός που ταξιδεύει πλέον, αυτός που θέλει να κάνει διακοπές έχει ως πρώτο ζητούμενο την ασφάλεια.

-Βελτίωση και επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να αντλήσουμε  συμπεράσματα από τη φετινή χρονιά και να προχωρήσουμε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις για το τι πρέπει να αλλάξουμε, να αναθεωρήσουμε ή να προσθέσουμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

-Ενίσχυση ακόμα περισσότερο των δομών υγείας στις τουριστικές περιοχές.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάνος Κόνσολας: «Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα: το κριτήριο, πλέον, είναι η ασφάλεια. Μια χώρα που θα επιβάλλει κανόνες ασφάλειας για όλους, θα έχει πλεονέκτημα».

Exit mobile version