Κοινό πρόγραμμα δράσης για Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κοινό πρόγραμμα δράσης για την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.) στον τομέα του τουρισμού για την περίοδο 2020-2022, υπέγραψε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον υπουργό Επικρατείας Εξωτερικού Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.) Dr. Thani Ahmed Al Zeyoudi.

Με την υπογραφή του Κοινού Προγράμματος Δράσης επιδιώκεται η διευκόλυνση των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η προώθηση της συνεργασίας, κυρίως στους εξής τομείς:

– Εθνική τουριστική προβολή

– Συνεργασία στον τομέα των ειδικών μορφών τουρισμού

– Τουριστικές επενδύσεις

– Τουριστική νομοθεσία

– Αεροπορική συνδεσιμότητα

– Διεθνής συνεργασία

Η διαδικασία της υπογραφής του κοινού προγράμματος δράσης πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Η.Α.Ε., το οποίο διοργανώθηκε από τη γενική γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών. Από τις εργασίες του φόρουμ επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας σε διμερές επίπεδο στον τομέα του τουρισμού, ενώ σχολιάστηκε θετικά η υποστήριξη που τυγχάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ελεύθερη διέλευση των Εμιρατινών πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μετά COVID-19 περίοδο.

Exit mobile version