«Κλειδί» η εξέλιξη των εμβολιασμών για την αύξηση των ταξιδιών

test tube with the blood test is on the table next to the documents. Positive test for coronavirus covid-19. The concept of fighting a dangerous Chinese disease.

Εύσημα απέδωσε στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων (WΤΤC), τόσο για την εξέλιξη της σεζόν, όσο και με τον ασφαλή τρόπο ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού. Η υπεύθυνη επικοινωνίας του World Travel & Tourism Council Έλενα Σ. Ροντρίγκεζ εκτίμησε ότι υπάρχει “τόσο τεράστια συσσωρευμένη ζήτηση” , ώστε αναμένεται τα ταξίδια να συνεχίσουν να αυξάνονται στο μέλλον.

Xρήσιμο εργαλείο το Ευρωπαϊκό ψηφιακό Πιστοποιητικό

Εστιάζοντας στα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, είπε πως φέτος υπήρξε άνοδος των κρατήσεων από τη στιγμή που οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλάρωσαν σε ορισμένες αγορές. Τονίστηκε επίσης ότι για την επόμενη τουριστική περίοδο η εξέλιξη των εμβολιασμών αναμένεται να διαδραματίσει και πάλι καθοριστικό ρόλο στις τουριστικές ροές. “Συνολικά η Ευρώπη με την διάθεση των εμβολίων σε πλήρη εξέλιξη τονώνει την αυτοπεποίθηση των πολιτών της να κλείσουν τις διακοπές τους”. Μάλιστα, η Έλενα Σ. Ροντρίγκεζ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την διευκόλυνση των ταξιδιών.

Exit mobile version