HAPCO: Απώλειες 70% για το συνεδριακό τουρισμό

Σημαντικές απώλειες καταγράφει και ο συνεδριακός τουρισμός στην χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με τον επίσημο κλαδικό φορέα Hellenic Association of Professional Congress Organizers.

Αναλυτικότερα, ο HAPCO κάνει λόγο για απώλειες της τάξεως του 70% στον κύκλο εργασιών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συνεδριακό τουρισμό, με την πανδημία να «χτυπά» τη χρονιά όπου η χώρα μας σημείωνε θεαματική άνοδο.

Ο συνεδριακός προορισμός σε ευρωπαϊκή, αλλά και διεθνή κατάταξη είχε αρχίσει να ανεβαίνει θεαματικά, όμως, λόγω της πανδημίας, το μεγαλύτερο ποσοστό των διεθνών συνεδρίων αναβλήθηκε για το επόμενο έτος, ενώ ένα ποσοστό περίπου 20% ακυρώθηκε, τονίζει στην ανακοίνωση του ο Hapco.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κατάσταση αναμένεται να επανέλθει σε μία κάποια κανονικότητα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021, εκτός κι αν υπάρξει και δεύτερος γύρος εμφάνισης της Covid-19 στη χώρα μας. Ο κύκλος εργασιών των συνεδρίων και εκδηλώσεων (ελληνικών και διεθνών) που έχει χαθεί, εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ.

Exit mobile version