Γρ. Τάσιος: «Οικονομική «ασφυξία» απειλεί τον ξενοδοχειακό κλάδο»

Για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ξενοδοχεία, εξαιτίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο «η ζημιά είναι τεράστια. Τώρα έχει αρχίσει να φαίνεται ξεκάθαρα το αποτέλεσμα της κρίσης και στα ξενοδοχεία που αφορούν το άλλο κομμάτι της εποχικής κίνησης, τον χειμερινό τουρισμό. Μέχρι να έρθει το δεύτερο lockdown τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν ξεπέρασαν το 10% σε πληρότητα. Τώρα η κατάσταση είναι στο μηδέν διότι δεν έχουμε μετακίνηση ανάμεσα σε νομούς. Ουσιαστικά είμαστε ανοιχτά- κλειστά και δεν καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο λόγος να μην εντασσόμαστε και εμείς στα μέτρα αναστολής πληρωμών» ανέφερε σε συνέντευξή του o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Ο τουρισμός φέτος ήταν ο κλάδος με τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της πανδημίας όπως μαρτυρούν και τα επίσημα στοιχεία τόσο του INSETE όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι αεροπορικές αφίξεις ήταν μειωμένες κατά 67% και 66,8% αντίστοιχα.

Exit mobile version