Γρ. Τάσιος: Απαραίτητες οι αυξήσεις των τιμών στα συμβόλαια του 2023

Η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλύτερη από αυτή του 2021 δήλωσε στον Sky Ρόδου ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας πως στα συμβόλαια του 2023 οι ξενοδόχοι θα πρέπει να ζητήσουν αυξήσεις στις τιμές για να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και στις πρώτες ύλες. Αναφέρθηκε όμως και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να δοθεί λύση και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. «Μπήκαμε στον Απρίλιο με διαφορετικές ταχύτητες.

Περίπου το 30% των ξενοδοχείων θα ανοίξει πανελλαδικά όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα. Στους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη υπάρχουν καλές πληρότητες σε κάποια πακέτα που υπάρχουν για την πασχαλινή περίοδο. Αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα για τη σεζόν», είπε ο κ. Τάσιος, συμπληρώνοντας «το ζήτημα δεν είναι αν θα έρθουν 1000 αφίξεις για παράδειγμα αλλά το αποτέλεσμα. Οι συμφωνίες είναι κλεισμένες όμως στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί. Προβληματισμός υπάρχει τι θα γίνει με τα συμβόλαια του 2023. Συζητήσαμε για το θέμα αυτό με τα μέλη μας δηλαδή τις Ενώσεις Ξενοδόχων από όλη τη χώρα. Όλοι είμαστε σύμφωνοι να μπούμε στη διαδικασία διαλόγου για τις τιμές. Η σύσταση μας είναι να διεκδικήσουμε αύξηση των τιμών μας γιατί αλλιώς το θέμα αυτό θα το βρούμε μπροστά μας». Σχετικά με την έλλειψη εργαζομένων σε κάποιες ειδικότερα ο κ Τάσιος ανέφερε: «Υπάρχουν κενά στις χαμηλές ειδικότητες γιατί η κατάσταση ήταν τα δύο τελευταία χρόνια δύσκολη.

Η δουλειά ήταν μειωμένη. Κάποιοι άλλαξαν επάγγελμα. Υπάρχει μια ανακατανομή. Η λύση είναι να έχουμε εργαζόμενους από τρίτες χώρες με αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν και σε περιφερειακό επίπεδο. Επίσης είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να εργαστούν στα ξενοδοχεία άνθρωποι που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο και προέρχονται από τρίτες χώρες. Μπορούμε να έχουμε εργαζόμενους και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Να μην επικαλούνται κάποιοι ότι εμείς δεν θέλουμε τους εργαζόμενους από κάθε περιοχή. Δεν υπάρχει προσωπικό. Η δική μας άποψη είναι πάρα πολύ καθαρή».

Exit mobile version