Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί το μεγαλύτερο αναξιοποίητο εθνικό κεφάλαιο της χώρας και σταθερή επιδίωξη του ΕΟΤ είναι να δημιουργήσει έναν χώρο αναφοράς για την ελληνική διατροφή υπογράμμισε η Πρόεδρος του Οργανισμού, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα. «Για την προβολή αυτής της Ελλάδας, ο ΕΟΤ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των παραγωγών και των αυθεντικών ελληνικών ποιοτικών τοπικών προϊόντων με τους επισκέπτες μας, δηλαδή ένα σημείο αναφοράς με υψηλή και σταθερή αξία για τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό» σημείωσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, ενώ αναφερόμενη στη σημασία αυτής της διασύνδεσης για τη στοχευμένη τουριστική προώθηση επισήμανε: «Ενισχύουμε τη διαφορετικότητα και έτσι ενδυναμώνουμε το brand name κάθε περιοχής σε όλους τους τομείς. Η κ. Γκερέκου τόνισε παράλληλα πως «είναι πλέον πολύ σημαντικό ότι σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την προώθηση νέων λύσεων, που πριν από μερικά χρόνια ακούγονταν εξωπραγματικές. Όπως ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους η χώρα του “ευ ζην”».