Επιδότηση 100% σε παραθαλάσσιες επιχειρήσεις για SeaAccess και εξοπλισμό προσβάσιμων παραλιών

Μηνύματα σεβασμού και κοινωνικής ευαισθησίας φιλοδοξεί να στείλει σε εκατομμύρια επισκέπτες η Ελλάδα.  H χώρα μας καθιστώντας δια νόμου όλες τις πολυσύχναστες παραλίες προσβάσιμες, αλλά και επιδοτώντας 100% τους μηχανισμούς SeaAccess® που διευκολύνουν την πρόσβαση στη θάλασσα, περνάει στην εποχή Ελλάδα 2.0 και επιδρά στην οικονομία, στους θεσμούς και τις συμπεριφορές.

Η συντριπτική́ πλειοψηφία των παραθαλάσσιων προορισμών σε διεθνές επίπεδο, δεν καλύπτει αποτελεσματικά την πρόσβαση στη θάλασσα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι αφορά σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έτσι η ύπαρξη μιας τέτοιας λύσης αποτελεί πρώτης τάξεως «διαβατήριο» για τον ελληνικό τουρισμό.

Το νέο Πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες» επιδοτεί σε ποσοστό 100% όλες τις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις για να αγοράσουν και να τοποθετήσουν τους εξοπλισμούς που χρειάζονται για την παραλία, με την υποχρέωση να υπάρχει μηχανισμός προσβασιμότητας όπως το SeaAccess®.

Η εταιρία AkriMan, με τη μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της ως κατασκευάστρια του SeaAccess® – είναι ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης για την ενημέρωση και την υλοποίηση κάθε έργου προσβασιμότητας στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η εταιρία AkriMan τα τελευταία χρόνια κάνει τις ελληνικές παραλίες προσβάσιμες με τον καινοτόμο τηλεκινούμενο πτυσσόμενο μηχανισμό SeaAccess® , που μεταφέρει άτομα με κινητικές δυσκολίες από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, με ασφάλεια και άνεση.

Ποιοι  μπορούν να επωφεληθούν της Επιδότησης 100%

 Όλες οι παραθαλάσσιες επιχειρήσεις που έχουν παραχώρηση στον αιγιαλό, όπως παραθαλάσσια ξενοδοχεία & ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, beach bars, επιχειρήσεις εστίασης, κ.ά., εξαιρουμένων των ατομικών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, με τουλάχιστο τριετή προηγούμενη λειτουργία.

Σύμφωνα με το νέο Νόμο 5092/4-4-2024 όλες οι πολυσύχναστες παραλίες της χώρας οφείλουν να διαθέτουν μηχανισμούς SeaAccess®. Εάν δεν παρέχεται ο μηχανισμός από το Δήμο, τότε η ιδιωτική επιχείρηση αγοράζει το μηχανισμό και το κόστος αφαιρείται από το τίμημα της παραχώρησης της παραλίας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τροποποίηση του προγράμματος, η Γαλάζια Σημαία δεν αποτελεί  προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 Χρηματοδότηση: έως 70.000 ανά παραλία και ΑΦΜ Επιχείρησης

Το πρόγραμμα ενισχύει, με ποσοστό επιδότησης 100%

Άλλες δαπάνες για την προσβάσιμη παραλία

Το  ποσό ανέρχεται έως €70.000 ανά παραλία -χωρίς ΦΠΑ.

 

Η εταιρία AkriMan μπορεί να παρέχει είτε μόνο το SeaAccess® είτε το σύνολο του αναγκαίου εξοπλισμού για να γίνει η παραλία προσβάσιμη.

 Πλεονεκτήματα μηχανισμού SeaAccess®

Η δοκιμασμένη λειτουργία του πτυσσόμενου τηλεκινούμενου μηχανισμού SeaAccess® έχει μοναδικά πλεονεκτήματα όπως

Επιπλέον, η συνεργασία με την εταιρία AkriΜan εξασφαλίζει

Χρήσιμες πληροφορίες για το Πρόγραμμα 

Με motto «ένα βήμα μπροστά για ένα κόσμο προσβάσιμο για όλους» η AkriΜan γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα 2.0 θα είναι μια Ελλάδα με προσβάσιμες παραλίες και  βοηθά, σε όλα τα στάδια, να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις το έργο προσβασιμότητας για τη δική σου επιχείρηση.

Πληροφορίες: Email: info@akriman.gr, τηλέφωνο 2310 940 515.

Exit mobile version