Ενισχύεται η προβολή στους προορισμούς που πήραν αυστηρά μέτρα

Με μεγαλύτερη ένταση θα πραγματοποιηθεί το 2021 η τουριστική προβολή της Χαλκιδικής και των προορισμών που κλήθηκαν να πάρουν αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Πιο αναλυτικά, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματίες της Χαλκιδικής, ο υπουργός ανέφερε: «Ακούσαμε την αγωνία των φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης και όλοι αναγνωρίζουμε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτήν τη χρονιά και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σε ό,τι αφορά όμως, τις περιοχές που πήραν επιπλέον περιοριστικά μέτρα όπως η Χαλκιδική, υποσχέθηκα ότι θα στηρίξουμε το brand των περιοχών αυτών ακόμη περισσότερο στον τομέα της επικοινωνίας και της προβολής».

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν ειδικά συστήματα που δεν υπήρχαν σε άλλες χώρες, παρόλα αυτά ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση και η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, όπως και η επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης ανέτρεπε τα δεδομένα και άλλαζε τις αποφάσεις, κάτι το οποίο όμως τελικώς δείχνει τα αντανακλαστικά και την ετοιμότητα που είχε η κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για την κατάσταση της εικόνας των μεθοριακών σταθμών, που απασχολεί τους φορείς του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα και έχει τεθεί ως ζήτημα προς επίλυση και σε παλαιότερες αναφορές, με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε φέτος, ο υπουργός είπε ότι «υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών για να έχουν οι συνοριακοί σταθμοί την εικόνα που ταιριάζει στην χώρα μας. Δεν είναι όλοι στην ίδια κατάσταση».

Exit mobile version