Έκπτωση για τους Σέρβους τουρίστες ζητά η Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης

Επιστρέφει η ελπίδα για τους επαγγελματίες του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα μαζί με την «κάθοδο» των Βαλκάνιων τουριστών, καθώς η κίνηση αυξάνεται μέρα με τη μέρα δημιουργώντας αίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θάνος Τσώνης, καθημερινά οι τουρίστες αυξάνονται και οι κρατήσεις στη Θάσο και τη Σαμοθράκη αρχίζουν να βελτιώνονται.

Μέχρι στιγμής, από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα περνούν πολλοί Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι. «Μετά την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε μια αναστάτωση καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος των Σέρβων, τώρα που αυτό άλλαξε, η κατάσταση εξομαλύνθηκε και οι Σέρβοι

συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για διακοπές στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι έρχονται παραδοσιακά την περίοδο από το τέλος του Ιουνίου έως τις 20 Αυγούστου», επισημαίνει ο Νίκος Σαπουντζής, εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού του Βελιγραδίου και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας στην Ελλάδα. Ως προορισμούς επιλέγουν τη Χαλκιδική, την Πιερία, τα Βρασνά, την Ασπροβάλτα και τη Θάσο, σύμφωνα με τον κ. Σαπουντζή.

Μάλιστα, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει σε όλους τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων-μέλη της, την παροχή έκπτωσης επιπλέον ποσοστού 10% επί της χαμηλότερης δυνατής τιμής σε όσους πελάτες με σερβικό διαβατήριο διαμείνουν σε αυτά έως και την 31η Ιουλίου 2020, υπό την μοναδική προϋπόθεση η κράτηση να έχει πραγματοποιηθεί απευθείας με το κατάλυμα. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΞΘ Ανδρέας Μανδρίνος είναι «μια κίνηση που γίνεται στο κατάλληλο timing καθώς θέλουμε να τονίσουμε τους μακροχρόνιους δεσμούς που μας συνδέουν και ότι σερβική τουριστική αγορά αποτελεί για πολλές δεκαετίες μία από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις στη στήριξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής».

Exit mobile version