Χαράλαμπος Καραΐσκος, Sales Manager της Dahua

Ο Χαράλαμπος Καραΐσκος, Sales Manager της Dahua, παρουσιάζει τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία και που στοχεύουν στα ξενοδοχεία, σημειώνοντας πως «ο ξενοδοχειακός κλάδος, κατόπιν της πανδημίας, η οποία αποτέλεσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη των υποδομών, έχει μπει δυναμικά σε παραγωγική τροχιά, με νέες και μεγάλες επενδύσεις».

Μιλήστε μας για τις λύσεις που προσφέρει η Dahua και που μπορούν να εφαρμοστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η ασφαλής και εξατομικευμένη διαμονή ενός επισκέπτη σε μια ξενοδοχειακή μονάδα. Η Dahua κινείται σε αυτή τη κατεύθυνση και το εξασφαλίζει με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ευρεία προϊοντική της γκάμα. Ωστόσο, η Dahua δεν είναι μόνο μια surveillance εταιρία, αλλά παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων για τον ξενοδόχο διαμέσου των συνεργατών της, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Ειδικότερα, ξεκινώντας από την άφιξη του επισκέπτη στην ξενοδοχειακή μονάδα, η Dahua προτείνει έξυπνες Parking λύσεις, Networking & Wifi connectivity σε όλους τους χώρους, Digital Signage λύσεις ψηφιακής προβολής και ενημέρωσης για τους κοινόχρηστους χώρους με LCD ή LED προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, σε μονάδες με συνεδριακά κέντρα, προσφέρονται conference λύσεις αλλά και διαδραστικοί πίνακες, access control προτάσεις, ενώ βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε, πλέον, Dahua ξενοδοχειακές τηλεοράσεις. Στόχος μας είναι οι συνεργάτες μας να μπορούν να εξυπηρετήσουν μια ξενοδοχειακή μονάδα αποκλειστικά με ένα brand και αυτό το brand να είναι η Dahua.

Επί της ουσίας, μιλάμε για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό των ξενοδοχείων. Σε τι σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα; Αναλαμβάνετε εσείς σχετικά έργα; Υπάρχει ενίσχυση της ζήτησης;

Ο ξενοδοχειακός κλάδος, κατόπιν της πανδημίας, η οποία αποτέλεσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη των υποδομών, έχει μπει δυναμικά σε παραγωγική τροχιά, με νέες και μεγάλες επενδύσεις. Το RRF έχει στόχο να ενισχύσει τέτοιου είδους επενδύσεις και η Dahua μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες turn key solutions σε αυτό τον τομέα. Ο χώρος του surveillance είναι απλά ένα κομμάτι, ωστόσο με τα προϊόντα μας μπορούμε να προσφέρουμε προτάσεις υπηρεσιών/εφαρμογών Digital Signage, People count, Wifi control, Face Recognition, Smart Parking, όπου διασφαλίζουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας.

Πόσο εύκολο είναι για έναν τομέα, όπως αυτός των ξενοδοχείων, να προχωρήσει στην υιοθέτηση τέτοιων ψηφιακών λύσεων; Ποιες είναι οι προκλήσεις που συνήθως αντιμετωπίζετε και ποια η στρατηγική σας;

Ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει εκπαιδευτεί ψηφιακά τα τελευταία χρόνια και είναι έτοιμος να εντάξει στο προσφερόμενο προϊόν του και νέες ψηφιακές δεξιότητες. Ακόμα, δύναται να κάνει χρήση ψηφιακών εργαλείων που απλοποιούν τις διαδικασίες και κάνουν πιο έξυπνα προσβάσιμες τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, όπως π.χ. ψηφιακή σήμανση, LED Cinema, WiFi/Networking access, tηλεόραση συνοδευόμενη με ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης οθονών ή τηλεοράσεων, αποτελούν μόνο μερικά από τα παραδείγματα παρεχόμενων υπηρεσιών της Dahua στην κατεύθυνση των σύγχρονων αναγκών του ξενοδοχείου.

Ως μια εταιρεία που επενδύει σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη, που στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της η Dahua; Ποιες νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες θα απασχολήσουν τον ξενοδοχειακό κλάδο μέσα στα επόμενα χρόνια, ποιες καινοτομίες διαμορφώνουν το μέλλον;

Η Dahua είναι μια εταιρία που επανεπενδύει πάνω από το 10% του ετήσιου τζίρου της στο R&D και πάνω από το 50% του προσωπικού της παγκοσμίως είναι εργαζόμενοι στο R&D. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε πρώτοι τις νέες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και να προσφέρουμε νέες λύσεις και νέες τεχνολογίες, με μεγάλη αμεσότητα, στο ξενοδοχειακό κλάδο. Όπως προανέφερα, στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει μια end-to-end ξενοδοχειακή λύση σε όλα τα επίπεδα μιας ξενοδοχειακής μονάδας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Dahua; Ποια είναι η παρουσία της, αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, και ποιοι οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχετε θέσει για το 2023;

Στην Dahua έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη στο κομμάτι του IT, με λύσεις σε Display, Networking, Smart Cities, Access Control, Storages κλπ. Βασικός πυλώνας μας είναι το παραδοσιακό ΙΤ κανάλι, το οποίο ενισχύουμε μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Info Quest. Συνεχίζοντας αυτή τη διεύρυνση, έχουμε ήδη σημαντικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους integrators σε συγκεκριμένες κάθετες αγορές. Θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια, η ανάπτυξη για την Dahua θα έρθει από το IT και ο ξενοδοχειακός κλάδος είναι εκείνος που θα έχει πρωταρχική θέση σε αυτό.

Exit mobile version