Άγγελος Προεστός: Ένας visual artist στην «υπηρεσία» της ελληνικής φιλοξενίας

Είναι γεγονός ότι σε προηγούμενες δεκαετίες ήταν ελάχιστα τα τουριστικά καταλύματα στη χώρα μας που έδιναν σημασία στην τέχνη. Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων χρησιμοποιούσε μαζικής παραγωγής εικόνες με στόχο να γεμίσει τους κενούς τοίχους στα δωμάτια ή στους χώρους υποδοχής. Την τελευταία διετία όμως, η τέχνη μπήκε σε πρώτο «πλάνο», καθώς αποτελεί έναν εγγυημένο τρόπο εν μέσω πανδημίας για να αναβαθμιστεί η εμπειρία διαμονής των επισκεπτών, ενισχύοντας ταυτόχρονα το brand name της επιχείρησης. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες στον τουρισμό αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη «στροφή» των ταξιδιωτών στην αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών, μια τάση που ξεπερνά το πατροπαράδοτο τουριστικό μοντέλο «Ήλιος και Θάλασσα». Η τέχνη, είτε πρόκειται για ένα πίνακα είτε για ένα όμορφο αντικείμενο στο δωμάτιο, ως φορέας συναισθημάτων, προσφέρει ένα επίπεδο διαφοροποίησης που ταυτίζεται με την εμπειρία των επισκεπτών. Για το λόγο αυτό, αρκετά πλέον ξενοδοχεία αποφασίζουν να συνεργαστούν με ανερχόμενους ή καταξιωμένους στο αντικείμενό τους καλλιτέχνες, όπως ο visual artist Άγγελος Προεστός, προκειμένου να ενδυναμώνουν την αυθεντικότητα του καταλύματος μέσω της διακόσμησης.

Πίνακες που αντανακλούν την ταυτότητα του ξενοδοχειακού brand

Η συνεχώς εξελισσόμενη πορεία του Άγγελου Προεστού, με αρχή τη δεκαετία του 90 από το street art στην Αθήνα, φτάνει πολύ προσφάτως στο τέλος του 2021 σε μια αποκλειστική εικαστική πρόταση για τη La Prairie. Με ενδιάμεσα σημεία αναφοράς και αναγνώρισης στη δουλειά του , μεταξύ άλλων είναι η βρετανική Vogue ως προς τα φουλάρια που ο ίδιος έχει σχεδιάσει και η ένταξή του στους 50 καλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου , όπως τους ανέδειξε η Absolut το 2019, μέσω του δημιουργικού διαγωνισμού της. Η αισιοδοξία που τον χαρακτηρίζει, είναι διάχυτη στους πίνακες και τα illustrations του και τα έργα του συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο την υψηλή ποιότητα, το design και τη φωτεινότητα, ενώ το κάθε σχέδιο δημιουργείται με ιδιαίτερη τεχνική, προσφέροντας στον ξενοδόχο ένα έργο φτιαγμένο ειδικά για τις ανάγκες του δικού του χώρου.

Νέο νόημα στην ταξιδιωτική εμπειρία με έργα που αναδεικνύουν την ελληνική κουλτούρα

Εκτός από τους πίνακες του, που θα μπορούσαν να προσδώσουν ιδιαίτερη αισθητική στους χώρους του ξενοδοχείου, ο Άγγελος Προεστός και σε συνεργασία με την Top Souvenirs, παρουσιάζει για το 2022 μια σειρά συλλογών με σχέδια που βασίζονται αποκλειστικά στην ελληνική κουλτούρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σχέδια που ξεκινούν από πρωτότυπες αρχαιοελληνικές προτομές, ζωγραφισμένες με κάρβουνο και ψηφιοποιημένες με την υψηλότερη ανάλυση, προκειμένου να μη χαθεί καμία λεπτομέρεια κατά την εκτύπωση, μέχρι απεικονίσεις πολύ γνωστών ελληνικών θεμάτων με το ιδιαίτερο στυλ του, αυτό που τον καθιστά ξεχωριστό στη δουλειά του.

Στους επαγγελματίες του τουρισμού, μέσω της Top Souvenirs προσφέρεται η δυνατότητα εκτύπωσης των σχεδίων -που παρουσιάζονται στις συλλογές – on demand με το τοπωνύμιο ή το όνομα του ξενοδοχείου στα αντικείμενα που οι ίδιοι επιθυμούν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα σε t-shirts ή σε κούπες, που με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, συνδέοντας τον επισκέπτη με την ιστορία της περιοχής. Ακολουθώντας το τρίπτυχο Βιώσιμη Μόδα -Τέχνη- Ελλάδα, πρόκειται για ένα project που χρησιμοποιεί «έξυπνα» υλικά υψηλής ποιότητας και θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε μια τουριστική επιχείρηση. Ο επαγγελματίας παράλληλα θα έχει στη διάθεσή του έργα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας σε λογικές τιμές, που προσφέρουν μια αξέχαστη ξενοδοχειακή εμπειρία, είτε πρόκειται για ένα μοντέρνο lifestyle hotel είτε για ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο.

Η εικαστική δουλειά του Άγγελου Προεστού παρουσιάζεται από τον ίδιο στην σελίδα του angelosproestos στο Instagram , ενώ οι συλλογές και οι επιλογές που παρουσιάζονται από την Top Souvenirs, μπορούν να αναζητηθούν στο site της εταιρείας www.top-souvenirs.com

Exit mobile version