Αναστάσιος Σαρρής: «Η ευχαρίστηση των επισκεπτών ορίζεται από την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών τους»

Για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένα ξενοδοχείο αλλά και για τις εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρονται στον τομέα της φιλοξενίας, ώστε να δημιουργηθεί το ιδανικό περιβάλλον για τον επισκέπτη, μίλησε στο Greek Hotelier News ο κ. Αναστάσιος Σαρρής, Channel Sales Business Developer, SEE, Secure Power Division Next Generation IT Solutions for Hotel environments.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα και πως οι ΙΤ software λύσεις APC by Schneider Electric μπορούν να προσφέρουν το μέγιστο στον τομέα της ικανοποίησης των επισκεπτών;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, πρωταρχικό κίνητρο στον ξενοδοχειακό χώρο, είναι τα αιτήματα των επισκεπτών, καθώς στόχος κάθε επιτυχημένου ξενοδόχου είναι να διασφαλίσει ότι προσφέρει στους πελάτες του τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση τους. Η ευχαρίστηση των επισκεπτών, στην πιο βασική μορφή της, ουσιαστικά ορίζεται από την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών του, με βάση τις δικές του προτεραιότητές: να προσφέρεται άνεση, ευκολία, έλεγχος των συνθηκών του δωματίου και φυσικά, ως μέρος του ολοένα και πιο ψηφιακού κόσμου μας, συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο. Οι εξειδικευμένες λύσεις της Schneider Electric για τον τομέα της φιλοξενίας, όπως η σουίτα λογισμικού EcoStruxure™ for Hotels, δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για κάθε επισκέπτη, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τις συνθήκες του δωματίου του, κάνοντάς τους να νοιώθουν «σαν στο σπίτι τους» από την πρώτη κιόλας στιγμή. Χάρη στις λύσεις της Schneider Electric, κάθε επισκέπτης μπορεί να βιώσει μια πλήρως εξατομικευμένη ξενοδοχειακή εμπειρία, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που επιθυμεί. Οι «έξυπνες» λειτουργίες που προσφέρουν οι λύσεις της Schneider Electric στα ξενοδοχεία επιτρέπουν στο δωμάτιο να βρίσκεται στην επιθυμητή, για τον επισκέπτη, θερμοκρασία, να είναι «προσαρμοσμένο» στη μητρική του γλώσσα, ακόμα και να ορίζει ο ίδιος αν οι κουρτίνες στο δωμάτιό του θα είναι ανοιχτές ή όχι, και όλα αυτά πριν την άφιξη του στο ξενοδοχείο. Χάρη στις εξελισσόμενες τεχνολογίες και τις καινοτομίες που προσφέρει η ανάπτυξη διαισθητικών εφαρμογών που προσαρμόζονται στις ανάγκες του πελάτη, ένα σύγχρονο ξενοδοχείο είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο από πριν ώστε να προσφέρει εξατομικευμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά διευκόλυνσης (καθώς και πολλά άλλα που προσφέρονται από τις λύσεις αυτοματισμού και διαχείρισης ενέργειας EcoStruxure™ for Hotels), που ολοκληρώνουν τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών, εξασφαλίζοντας ως αποτέλεσμα την ικανοποίησή τους.

Πλατφόρμα EcoStruxure IT: Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της και ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση;

Η Schneider Electric προσφέρει ολοκληρωμένες και τυποποιημένες λύσεις υποδομών πληροφορικής (IT infrastructure), όπως το Data Center EcoStruxure, το οποίο περιλαμβάνει την EcoStruxure IT platform, καθώς και την εφαρμογή εξ αποστάσεως παρακολούθησης και εξυπηρέτησης Asset Advisor 24/7. Αυτά τα διασυνδεδεμένα συστήματα εξασφαλίζουν απλοποιημένη χρήση και ανθεκτικότητα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών γραφείου, επιχειρήσεων, καταστημάτων ή ξενοδοχείων, προσφέροντας μια ενοποιημένη αρχιτεκτονική IoT για μεγαλύτερη διευκόλυνση. Η πλατφόρμα πληροφορικής EcoStruxure, που βασίζεται στο Cloud, προσφέρει μοναδικές δυνατότητες παρακολούθησης και ελέγχου λειτουργιών σε πραγματικό χρόνο, βελτιστοποιώντας έτσι την απόδοση κρίσιμων συστημάτων. Όσον αφορά τα οφέλη, σε πρακτικό επίπεδο, αυτά είναι πολυάριθμα: παραδείγματος χάρη, επιτρέψτε μου να αναφέρω το γεγονός ότι η EcoStruxure™ για ξενοδοχεία εφαρμόζει ενεργειακή διαχείριση με βάση την παρουσία των επισκεπτών στο δωμάτιο, προσαρμόζοντας ανάλογα τις συνθήκες. Όταν ο επισκέπτης είναι εκτός ξενοδοχείου, το λογισμικό το ανιχνεύει και προχωρά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του δωματίου του, θέτοντας όλα τα συστήματα σε κατάσταση αναμονής και τα επανενεργοποιεί μόλις ο πελάτης επιστρέψει. Εκτός από την εξατομικευμένη εμπειρία των επισκεπτών, αυτές οι λειτουργίες επιτυγχάνουν σημαντικές οικονομίες στο επίπεδο της ενεργειακής κατανάλωσης, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει μειωμένες δαπάνες, καθώς και μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα των επιχειρήσεων, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τη συνολική εικόνα τους. Οι λύσεις EcoStruxure for Hotels παρέχουν αυτοματισμό και έλεγχο συνθηκών που μπορούν να μεταφραστούν σε μειώσεις κατανάλωσης ενέργειας έως και 20%, ενώ παράλληλα κάνουν τη διαδικασία συντήρησης έως και 25% συντομότερη. Η Schneider Electric, ως η κορυφαία εταιρεία βιωσιμότητας, έχει συμβάλει στον μετασχηματισμό της βιωσιμότητας μερικών από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο.

Ποια είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει ένα ασφαλές και αξιόπιστο μικρό IT Room;

Σε γενικές γραμμές, οι ίδιες βασικές δομές που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία ενός Data Center, είναι αυτές που διέπουν και τη λειτουργία ενός ΙΤ Room, ανεξαρτήτως μεγέθους. Χρειάζεται να υπάρχουν συστήματα back-up, συστήματα monitoring, δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης, οργάνωση, ασφάλεια και φυσικά, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Απαραίτητα είναι, επίσης, τα ασφαλή συστήματα ισχύος, είτε πρόκειται για μονοφασικές, είτε για τριφασικές εφαρμογές UPS. Ιδανικά, για να λειτουργεί απρόσκοπτα ένα μικρού μεγέθους IT Room, θα πρέπει να μπορεί να εκμεταλλευθεί πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρουν τόσο το IoT, αλλά και το data aggregation, καθιστώντας έτσι την συμπερίληψη ενός Micro Data Center, απαραίτητη, καθώς αυτή η δομή, μπορεί να καλύψει τόσο τις υπολογιστικές, όσο και τις αποθηκευτικές ανάγκες μιας επιχείρησης, ενώ παράλληλα να υποστηρίζει και τις υπηρεσίες δικτύου που χρειάζεται.

Μιλήστε μας για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα racks της APC by Schneider Electric;

Θα μπορούσα να αναλύω για ώρες τα οφέλη των rack APC by Schneider Electric, αλλά θα είμαι συνοπτικός. Χάρη στον σχεδιασμό τους, τα rack APC της Schneider Electric μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως τις λειτουργίες Micro Data Center, που αναφέρουμε παραπάνω, σε μια συμπαγή και αξιόπιστη ολιστική λύση, η οποία προσφέρει όλα τα οφέλη και δίνει πρόσβαση στον πλούτο της πληροφορίας που προέρχεται από τις λειτουργίες monitoring και analytics των λογισμικών της Schneider Electric. Παράλληλα, καθώς όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την σύνθεση τους κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία, ο χρόνος κατασκευής και συντήρησης μειώνεται δραστικά, δημιουργώντας επιπλέον οικονομίες κλίμακας, που λειτουργούν υπέρ της επιχείρησης αλλά και του ΙΤ προσωπικού.

Exit mobile version