Αλλάζει ημερομηνία ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στο Αρτεμίσιο

Αλλάζει ημερομηνία και μεταφέρεται για τις 4-6 Σεπτεμβρίου η αθλητική διοργάνωση The Authentic Marathon Swim, που έχει ως κεντρικό στόχο την τόνωση του αθλητικού τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που έχει πληγεί από την πανδημία.

Πιο αναλυτικά, ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί 2.500 χρόνια μετά στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε, στο Αρτεμίσιο, αναβιώνοντας την αυθεντική μαραθώνια κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποίησε ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα. Περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και έναν παιδικό αγώνα 800μ. που θα διεξαχθούν, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Η διοργάνωση θα εναρμονιστεί πλήρως με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αφορούν στο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων και των απαιτήσεων σε μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, με στόχο την προστασία των κολυμβητών, των συνοδών και επισκεπτών της. Ο αγώνας θα διεξαχθεί με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση προωθεί την ιστορία του τόπου, δίνοντας τη δυνατότητα να προβληθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και η τοπική απασχόληση, μέσω της προσέλκυσης θεατών από όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προώθησης του αγώνα, η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο Global Swim Series (GSS), που αριθμεί περισσότερους από 200 κολυμβητικούς αγώνες, προσελκύοντας ξένους αθλητές.

Exit mobile version