Αυξημένο ενδιαφέρον για αποδράσεις στην ορεινή Αρκαδία

Μετά από μερικά ενθαρρυντικά Σαββατοκύριακα, η ορεινή Αρκαδία περίμενε πολύ υψηλές πληρότητες τα Χριστούγεννα με προκρατήσεις που ξεπερνούσαν το 85%. Ακολούθησε όμως ένα κύμα ακυρώσεων, που ευτυχώς, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Πελοποννήσου και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, Κώστας Μαρινάκος, φάνηκε να αντικαθίσταται με νεότερο ενδιαφέρον. «Συνεπώς και αν δεν αλλάξει κάτι, τα Χριστούγεννα βλέπουμε να ξεπερνάμε μέχρι στιγμής το 80% σε πληρότητες και φυσικά θα έχουμε πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», δήλωσε. Στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς είναι το τρίπτυχο Βυτίνα-Δημητσάνα-Στεμνίτσα, όπως επισημαίνει και από την πλευρά της ορεινής Κορινθίας, τα Τρίκαλα Κορινθίας.

«Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουν τα ξενοδοχεία την περίοδο των εορτών, διότι τα έσοδα θα καλύψουν μεγάλο μέρος των λειτουργικών τους εξόδων. Το πλεονέκτημα της περιοχής μας είναι ότι βρισκόμαστε κοντά στο μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας και μπορεί κάποιος να έρθει με το αυτοκίνητό του και με ασφάλεια», προσθέτει ο κ. Μαρινάκος.

Στην Πελοπόννησο, από τις συνολικά 1.000 ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει, το ποσοστό που αφορά τους ορεινούς όγκους είναι της τάξεως του 30-35%. «Η πανδημία, σημειώνει ο κ. Μαρινάκος, αποτέλεσε ένα μεγάλο σχολείο και έκανε ακόμη πιο έντονη την τάση για μεμονωμένους ταξιδιώτες, πιο φυσιολατρικές δραστηριότητες και ταξίδια πιο φιλικά στο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι προετοιμασμένη και η τουριστική επιχειρηματικότητα, να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να επενδύσει στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Exit mobile version