Accor: 5 τάσεις που θα «πρωταγωνιστήσουν» στον κλάδο των συνεδρίων

O παγκόσμιος τομέας συνεδρίων και εκδηλώσεων συνεχίζει να ανακάμπτει και θα γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, σύμφωνα με νέα έκθεση της Accor. Όπως αναφέρεται, βγαίνοντας από την πανδημία υπήρχαν φόβοι ότι η βιομηχανία εκδηλώσεων θα δυσκολευόταν να ανακτήσει το κοινό της. Σήμερα, αυτό το κοινό έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό και αναμένεται να αυξηθεί πολύ τα επόμενα χρόνια. Μαζί έρχονται όμως και νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που θα αλλάξουν τον τρόπο κράτησης, σχεδιασμού και εκτέλεσης των εκδηλώσεων. Η έκθεση αποκάλυψε πέντε τάσεις που αναμένεται να διαμορφώσουν την ανάπτυξη του κλάδου:

-Ηπιότερη παραγωγικότητα: Το ήθος της σκληρής εργασίας, του σκληρού παιχνιδιού που κάποτε συνδεόταν με τις επιχειρήσεις και τα γεγονότα αλλάζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου τρόπου ζωής.

-Πώληση του ανήκειν: Ο τομέας των συνεδρίων και των εκδηλώσεων έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Η ανθρώπινη σύνδεση και η καλλιέργεια της αίσθησης του ανήκειν είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του επιτυχημένου σχεδιασμού.

-Σχεδιασμός εμπειριών: Οι επισκέπτες εκδηλώσεων αναζητούν απόδοση της επένδυσής τους, αλλά περισσότερο από ποτέ αναζητούν απόδοση απόδοση εμπειρίας.

-Πράσινες Συγκεντρώσεις: Ο θετικός αντίκτυπος είναι ο παράγοντας διαφοροποίησης και, περισσότερο από ποτέ, ο τομέας έχει το πράσινο φως για να οδηγήσει την αλλαγή. Τα πράσινα διαπιστευτήρια δεν αποτελούν πλέον μπόνους για εκδηλώσεις. Θα είναι αποφασιστικός παράγοντας για το ποιος εξασφαλίζει την επιχείρηση.

-Ανατρεπτική τεχνολογία: Τα δια ζώσης συνέδρια αποτελούν πλέον ζωτικό τρόπο προσέγγισης ανθρώπων που μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον μόνο μέσω οθονών φορητών υπολογιστών.

Exit mobile version