Ε.Ξ. Ρόδου: Αίτημα στον Πρωθυπουργό για μείωση του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο

Τη μείωση του ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα ζητά με υπόμνημα που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ε.Ξ. Ρόδου Ιωάννης Παπαβασιλείου. Ο ίδιος αναφέρει: «Ως εκπρόσωπος της ΕΞΡ, με το υπόμνημα αυτό θα ήθελα να εκφράσω πρόταση-αίτημα μείωσης του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο. Η πρόταση προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα μοναδικό μέτρο το οποίο μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας». Κύριοι λόγοι του αιτήματος είναι οι ακόλουθοι:

-Η Δωδεκάνησος αντιμετωπίζει προκλήσεις ως παραμεθόρια περιοχή στο ανατολικό σύνορο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και κοινοτήτων είναι αναγκαία για τη διατήρηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής.

-Η νησιωτική φύση της Δωδεκανήσου οδηγεί σε υψηλό κόστος ζωής λόγω των αυξημένων εξόδων μεταφοράς αγαθών και υπηρεσιών.

-Οι φωτιές του περασμένου καλοκαιριού απέδειξαν την ευάλωτη φύση της περιοχής.

– Η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το ΕΒΕΔ με την Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση του προγράμματος THE RHODES CO LAB SUSTAINABLE DESTINATION. Μέσω της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, συμπεριλαμβανομένων του κράτους, της περιφέρειας, του δήμου, των ξενοδοχείων, των επαγγελματιών και των κατοίκων, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να επιτύχει στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που θεωρούνταν προηγουμένως αδύνατοι.

-Η ανταπόκριση στο πρόγραμμα “Rodos Pass” αποδεικνύει τη δέσμευση για την προστασία και την ευημερία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Exit mobile version